12 Aralık 2016 Pazartesi

PARTİLERÜSTÜ TAVIR YA DA PARTİZAN TESLİMİYET


Bazı parti liderlerinin açıklamaları "gaf" ya da yaklaşım ve yönelimleri "cesur açılım" olarak görülse de aslında bu kişilerin bu söylem ve tercihleri gaf da değildir daha cesur açılım da değildir.

Bu kişilerin bunları söylemekten/yapmaktan başka çaresi yoktur. Sanılanın aksine bakış açıları geniş değil dardır, tek yönlüdür.

Bu cesaret görünümlü esaretin başlıca sebebi, bu kişilerin asla gelemeyecekleri noktalara başkalarının yardımıyla getirilmeleri ve bu kişilerin de defolu olmasından ötürü o "yardım edici", "yükseltici"ler tarafından seçilmeleridir.

Partilerin antidemokratik yöntemlerle yönetildiği, delege ağalarının parti içi imparatorluklarını meşrulaştırmalarının da "ön seçim", "demokratik tavır" diye pazarladıkları yerde partiler,

Karşı çıkılmayan lider görünümlü "vazifeli piyon"lar aracılığıyla sisteme teslim edilir.

Tabi bu durum aynı zamanda seçmenlerin; seçtiğini sananların, seçmek zorunda bırakılanların temsiliyetlerinin teslimidir aynı zamanda.

Yoksa konuşanlar ne gaf yapmıştır ne de radikal çıkış...

Onlar için asıl radikal tavır, seçmenlerin düşüncelerine, partilerinin kurucu değerlerine sahip çıkmaktır ki bunları yapabilecek "hür iradeye" sahip olmadıklarından partilerin anahtarları bu kişilere teslim edilir "ikinci el"den..

ULUS ATAY
03.12.2016

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder