25 Eylül 2015 Cuma

KİM SUÇSUZ?


Genelkurmay "haber ajansı(!)"nın açıklaması:
"TARİH : 25 Eylül 2015
SAAT : 11:50
NO : BA-67 / 15
Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca, Beytüşşebap / Şırnak'ta Güvenlik Güçlerine 24 Eylül 2015 saat 23.00'da ve 25 Eylül 2015 saat 05.40'ta iki saldırı düzenlenmiştir. Her iki saldırıda da teröristlerce açılan ilk ateş esnasında iki Kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş; biri Geçici Köy Korucusu olmak üzere dokuz Kahraman silah arkadaşımız ise hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmışlardır. Yaralı personelin tedavilerine Şırnak Asker Hastanesi'nde devam edilmektedir.
Terörist saldırısına maruz kalan birliklerimiz tarafından derhal karşılık verilerek teröristlere önemli ölçüde zayiat verdirilmiştir. Bilahare insansız hava aracı, hava kuvvetleri ve helikopterler desteğinde uzman personelden oluşan birliklerimiz tarafından yapılan koordineli operasyonlar sonucunda, şu ana kadar bir DOÇKA mevzii ve toplam 34 terörist silah ve malzemeleri ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede devam eden operasyonlar kapsamında, etkisiz hale getirilen terörist sayısında artış olacağı değerlendirilmektedir.
Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırılarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan Kahraman silah arkadaşlarımıza ve Geçici Köy Korucumuza acil şifalar temenni ediyoruz.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

***

Dağlıca "istisnasını"(!) saymazsak TSK yeniden saldırılar ile ilgili saat hatta dakika belirtmeye devam ediyor.

Ülkeyi yönetenlerin herhangi bir etkinliğine denk gelmediği sürece de zaman belirtmekte sıkıntı yaşamayacak gibi duruyor TSK.

Fakat asıl mesele bu değil.

Ne deniyor ilk paragrafta?
"Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca, Beytüşşebap / Şırnak'ta Güvenlik Güçlerine 24 Eylül 2015 saat 23.00'da ve 25 Eylül 2015 saat 05.40'ta iki saldırı düzenlenmiştir. Her iki saldırıda da teröristlerce açılan ilk ateş esnasında iki Kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş; biri Geçici Köy Korucusu olmak üzere dokuz Kahraman silah arkadaşımız ise hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmışlardır."
TSK'nın PKK dememesine söylenecek laf yok artık.

Biraz daha yakınlaştıralım fotoğrafı:
"Güvenlik Güçlerine 24 Eylül 2015 saat 23.00'da ve 25 Eylül 2015 saat 05.40'ta iki saldırı düzenlenmiştir. Her iki saldırıda da teröristlerce açılan ilk ateş esnasında iki Kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş"
Yani diyor ki:
Operasyon izni verilmediği için, "the süreç" döneminde palazlanan hatta yeri bilinen, hatta daha da abartarak askere el sallayarak karakolların önünden geçen teröristler, kendileri ateş etmeden kendilerine saldırılmayacağını bildiklerinden, istedikleri gibi saldırıp askerlerimizi şehit ediyorlar.
"Kim suçlu" demekten ziyade "kim suçsuz" diyelim bu sefer:

Sadece şehitlere başsağlığı dileyen ama askerlerin "canlı hedef" olmasına kamuoyu oluşturmayan CHP ve MHP suçsuz mu?
(Gerçi Sezgin Tanrıkulu'nun derdi çok daha başka. Ona kalsa askerlerin saldırılar sırasında elleri kolları da bağlanmalı. Malum Türk askeri, ne yapacağı belli olmaz(!))

Askere vur emri verilmediği halde, operasyon izini verilmediği halde sanki TSK PKK'ya operasyon yapıyormuş gibi algı yaratan ve son 1 ayda Sabah ve Star gazeteleriyle neredeyse aynı başlıkları atan yayın organının en tepesinde olan Perinçek suçsuz mu?

HDP zaten teröristin takım elbise giyip, saldırdığı devletten maaş alan hali.

Peki çözüm sürecini sanki kuzeni yapmış gibi algı yaratan AKP, o suçsuz mu?

Üstelik kendisine bağlı valileri izin vermezken operasyona?

Ve esas soru Hulusi Akar'a:
Paşa, olayın mutfağındasın. Askerin canlı hedef ve bir bir katlediliyor.

Diyebilirsin ki "Valiler, bakanlık onay vermezse ben ne yapabilirim?"

Ölüyorsun paşa. Askerinle birlikte ölen senin saygınlığın, üniformanın ağırlığı ve güvenilirliği.

Neden çıkıp da diyebileceklerini yüksek sesle dillendirip de elini kolunu bağlayanı "ifşa" etmiyorsun?

Bunu yapma hakkın varken yapmadıktan sonra PAŞA, 
mevcut durum seni AKlamaya yeter mi?

ÇAĞDAŞ BAYRAKTAR
25 EYLÜL 2015

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder