10 Mayıs 2015 Pazar

Bir Bitmediniz Be! - Çağdaş Bayraktar


Senin o "biz" deyip de başka hiçbir şey diyemediğin olguya, bizler ulus-devletteki "Türk" çatısı diyoruz Can Dündar.
"Ulus-devlet iflas etti" geyiği sarmayınca, bazı değerlerin 1923'ten daha güncel olduğu gerçeği tokat gibi vurunca suratlara, şimdi de başka şekilde itibarsızlaştırmaya çalışıyor birileri ve uzantıları "Ulus-devlet"i ve dolaylı yoldan Kemalizmi.
Adam Atatürk'ün etnisite ve mezhebe dayanmayan Türklük kavramını tarif ediyor, ama bunu dememek, hatta ulus dememek için "biz" diyor.
Ama sadece "biz" diyor.

"Peki bu "biz" kimdir?" sorusuna yanıt yok.

***

Liberalinden sosyalistine, Latin Amerika'sından Çin'ine kadar okuyan herkes anladı Kemalist modelin akılcılığını, evrenselliğini de, bir bizim Nutuk dahi okumamış Atatürkçülerimiz(!) anlayamadılar bu "Üçüncü Yol"un, öne çıkarılan liberal ve sosyalist modelden tamamen bağımsız, farklı ve günümüz şartlarında -özellikle gelişmekte olan- ülkeler için tek çıkar yol olduğunu ya,
yanarım yanarım ona yanarım.
Bizim Kemalistlerin çoğu da hala "Kemalizmi sosyalizme nasıl yamarım" ya da "Kemalizmden nasıl kafatasçılığa paravan yaratırım"ın derdinde.

Bi' bitmediniz be,
bi' bitmediniz!
Sizler de,
Can Dündargiller de!
[ Bu tarz bir iletiyi Şirin Payzin'e laf sokamamış olmanın acısıyla sonlandırıyorum Merdo Oktay, gel de beni teskin et frown ifade simgesi ]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder